Nederlands Deutsch English
Filter rubriek
Filter merk    

Druppellader motorDiverse druppelladers hebben we in het assortiment opgenomen met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Een druppellader of accuconditioner een vernuftig stuk techniek en is eigenlijk onmisbaar als je de motor voor lange tijd stil zet zoals bijvoorbeeld met de wintersstalling. Een accu gaat namelijk niet stuk van het gebruik, maar juist als die niet wordt gebruikt en daardoor teveel wordt ontladen. Een accu heeft van zichzelf een zelfontlading en wordt naar mate de tijd verstrekt steeds leger. Daarnaast is er soms apparatuur op de motor, zoals een alarm die ook er voor kunnen zorgen dat de accu wordt ontladen. Lees verder ...


Weergave 1 t/m 22 (van 22 artikelen) 1 

Info Druppellader motor

Diverse druppelladers hebben we in het assortiment opgenomen met elk hun eigen specifieke eigenschappen. Een druppellader of accuconditioner een vernuftig stuk techniek en is eigenlijk onmisbaar als je de motor voor lange tijd stil zet zoals bijvoorbeeld met de wintersstalling. Een accu gaat namelijk niet stuk van het gebruik, maar juist als die niet wordt gebruikt en daardoor teveel wordt ontladen. Een accu heeft van zichzelf een zelfontlading en wordt naar mate de tijd verstrekt steeds leger. Daarnaast is er soms apparatuur op de motor, zoals een alarm die ook er voor kunnen zorgen dat de accu wordt ontladen. Dit ontladen wordt versterkt als de motor (accu) in een koude schuur, garage of buiten staat. In al deze gevallen is het te adviseren om een druppellader te gebruiken. Je bent dan verzekerd dat je accu goed in conditie wordt gehouden en dat als je de motor wilt starten, dit gelijk kan met een volle accu.

Soorten druppelladers

Er zijn diverse soorten druppelladers te krijgen en elk apparaat heeft specifieke eigenschappen. Hieronder geven we een overzicht van deze verschillende types:

  • Optimate 2: de basis uitvoering van een druppellader die er voor zorgt dat uw accu in geladen toestand blijft. Uitgangspunt is dat de accu dus al een goede conditie heeft.
  • Optimate 3: deze druppellader kan hetzelfde als de Optimate 2. Voordeel van de 3 is dat deze is voorzien van een speciaal programma waarmee ook accu's die zeer ver zijn ontladen weer tot leven kan brengen.
  • Optimate 4 Dual: veel nieuwe motoren zijn voorzien van een zogeheten Canbus systeem. Als je dan bijvoorbeeld de lader via de sigarettenplug wilt aansluiten, dan zal de accu niet worden geladen, omdat normaal de Canbus er voor zorgt dat die aansluiting wordt uitgeschakeld. Met de Optimate 4 Dual is dat niet het geval, doordat deze een specifiek herkenbare puls afgeeft aan de motor, waardoor de connectie wel blijft. Deze druppellader is onder andere te gebruiken voor BMW motoren.
  • Optimate 6: Heb je een zwaardere accu zoals van een auto (oldtimer), boot of caravan, dan kan deze druppellader worden gebruikt. Deze is overigens voor de meeste motoren niet geschikt, omdat die te weinig Ah hebben.
  • Optimate Lithium: dit is een speciale lader voor een Lithium accu aangezien hier specifieke eisen aan worden gesteld.