Nederlands Deutsch English

OptimateReviews Optimate

De Optimate druppelladers staan zeer goed bekend in Nederland vanwege de uitstekende werking die zich vertaald in dat het eigenlijk een kwestie van aansluiten is en verder het apparaat zijn werk laten doen. We bieden van de Optimate een breed scala aan van druppelladers (ookwel accuconditioners) aan voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan de toepassing voor motor, auto (oldtimers), boot of caravan. Daarnaast is er een speciale lader voor het gebruik voor Lithium accu's. Lees verder ...


Weergave 1 t/m 26 (van 26 artikelen) 1 

Info Optimate

De Optimate druppelladers staan zeer goed bekend in Nederland vanwege de uitstekende werking die zich vertaald in dat het eigenlijk een kwestie van aansluiten is en verder het apparaat zijn werk laten doen. We bieden van de Optimate een breed scala aan van druppelladers (ookwel accuconditioners) aan voor diverse toepassingen. Denk hierbij aan de toepassing voor motor, auto (oldtimers), boot of caravan. Daarnaast is er een speciale lader voor het gebruik voor Lithium accu's.

Werking Optimate druppelladers

De Optimate druppelladers hebben diverse stadiums om een accu in optimale confitie te houden gedurende langere periode als de motor, auto, boot of caravan niet wordt gebruikt. De Optimate 1 en Optimate 2 zijn bedoeld voor accu's die in goede conditie zijn en moeten worden bijgehouden. De Optimate 3, 4 Dual en 6 hebben een specifieke fase (zogeheten desulfateringsfase), waarbij ook accu's die diep zijn ontladen vaak toch weer geactiveerd krijgen. Heb je een Lithium accu in je motor zitten, dan is deze niet te laden met een standaard druppellader. Het is dan zeker te adviseren om een Optimate Lithium lader te nemen.

Voor alle druppelladers van Optimate geldt eigenlijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over de verschillende fasen. Dit geschiedt geheel automatisch. Het is een kwestie van aansluiten en de druppellader zorgt zelf voor de juiste fase en lading van je motoraccu.

Aansluiten Optimate druppellader

Bij de Optmate worden naast krokedillenklemmen ook een aparte kabel meegeleverd die rechtstreeks op de accu kan worden aangesloten. Soms kan het bij een motor, auto, boot of caravan moeilijk zijn om bij de accu te komen. Daar komt deze extra kabel van pas. Deze wordt aan de polen van de accu vast gemaakt. Er zit een korte kabel aan met een stekker die je ergens onder je zadel leggen of een plek waar je makkelijk bij kunt. Op deze stekker sluit je vervolgens de Optimate druppellader aan. Je hoeft dan geen krokedillenklemmen te grbuiken of bij de accu te zitten: stekker inklikken is voldoende om de acculader zijn werk te laten doen.


Reviews Optimate

4.9 4.9 gemiddeld van totaal 537 reviews. Onderstaand tref je de laatste 25 toegevoegde reviews van Optimate.
Optimate TM-71 acculader kabel Door Toegevoegd op: 17-02-2018
Optimate 3 acculader / druppellader 12V 2-50Ah Door Toegevoegd op: 12-02-2018
snelle levering en goed produkt 👍
Optimate TM-71 acculader kabel Door Toegevoegd op: 05-02-2018
goede prijs kwaliteit verhouding.
Optimate SAE-77 (7) adapterkabel SAE naar TM Door Toegevoegd op: 05-02-2018
Prima service, snel en volgens afspraak
Optimate 4 Canbus acculader / druppellader met DIN-plug Door Toegevoegd op: 05-02-2018
Slechts kort in gebruik maar motor startte al na een half uur. Dus prima apparaat.
Optimate 3 acculader / druppellader 12V 2-50Ah Door Toegevoegd op: 05-02-2018
Goede service snelle levering goed product.
Optimate SAE-71 acculader kabel Door Toegevoegd op: 31-01-2018
Optimate 6 acculader / druppellader auto/caravan/boot Door Toegevoegd op: 30-01-2018
Complete acculader met snoerenset en 3 jaar omruil garantie
Optimate SAE-71 acculader kabel Door Toegevoegd op: 30-01-2018
Handige connector voor snel de lader aan te sluiten. Ziet er degelijk uit
Optimate 3 acculader / druppellader 12V 2-50Ah Door Toegevoegd op: 30-01-2018
voldoet volledig aan de verwachtingen.