Nederlands Deutsch English
Filter merk    

Ketting en tandwielen motorEen goede kettingset is zeer belangrijk voor het onderhoud van je motor. Vandaar dat wij een kettingset verkopen van DID met Esjot of JT tandwielen. Hierbij is de kwaliteit van de ketting op te delen in hoofdzakelijk 2 categorieën, namelijk de VX of VX2 of de ZVM-X ketting. De VX en VX2 ketting zijn kwalitatief goed en prima voor dagelijks gebruik. Stel je maximale eisen aan je ketting, dan is te adviseren om de DID ZVM-X ketting te nemen. Lees verder ...


Zoek motor
  
Weergave 1 t/m 60 (van 1032 artikelen) 1 2 3 4 5 ...  

Info Ketting en tandwielen motor

Een goede kettingset is zeer belangrijk voor het onderhoud van je motor. Vandaar dat wij een kettingset verkopen van DID met Esjot of JT tandwielen. Hierbij is de kwaliteit van de ketting op te delen in hoofdzakelijk 2 categorieën, namelijk de VX of VX2 of de ZVM-X ketting. De VX en VX2 ketting zijn kwalitatief goed en prima voor dagelijks gebruik. Stel je maximale eisen aan je ketting, dan is te adviseren om de DID ZVM-X ketting te nemen. Deze ketting is bestand tegen zeer zware belasting (motoren met veel PK en ook krachtige 2 cilinders die flink wat klappen kunnen geven). Beide kettingen zijn overigens voor alle motoren veilig te gebruiken. Alleen de levernsduur bij zware belasting zal bij een ZVM-X ketting langer zijn.

Montage kettingset motor

De montage van een kettingset is een onderhoud klus die op zich prima zelf te doen is. Enige technische kennis is wel nodig. Met name het demonteren en monteren van bepaalde delen zoals het achterwiel dient zorgvuldig te gebeuren. Let hierbij op dat het achterwiel weer recht gemonteerd en de ketting op de juiste spanning wordt gezet. Die spanning houd in dat de ketting ongeveer 3cm op en neer moet kennen bewegen in belaste toestand. Het is dus belangrijk om dit te meten als je er iemand op de motor zit. Je voorkomt hiermee dat anders de ketting onder het rijden alsnog te strak staat. Vervang ook altijd de tandwielen als je een nieuwe ketting plaatst.

De juiste kettingset

Om de juiste kettingset voor je motor te vinden, kun je gebruik maken van de selector. Overings kun je bij de bestelling kiezen voor andere tandwielen. Kies hiervoor de optie Aangepast en geef bij de opmerking bij je bestelling in wat de gewenste groottes zijn. De mogelijkheden hiervan staan aangegeven in de artikelomschrijving bij de kettingset.